Koulutus: Rentoutusvalmentaja (Mental Training 1) 3.2. - 10.6.2021

Kouluttaja: RiittaFia Korpela

Paikka: Centria-ammattikorkeakoulu, Kokkola

Rentoutusvalmentajan koulutus antaa ammattimaisen rentouttamistaidon. Rentoutusta ja mentaalista valmennusta käytetään mm. seuraaviin tarkoituksiin: 

 • Stressin hallinta ja jaksaminen 
 • Univaikeuksien poistaminen 
 • Jännitystilojen poistaminen 
 • Oppimisen edistäminen 
 • Kiputilojen hallinta 
 • Voimaantuminen 
 • Motivointi 
 • Työrauhan varmistaminen kouluissa 

Rentoutusvalmentajan koulutus on mentaalisen valmennuksen perusta. Tässä opetellaan ja harjoitellaan monenlaisia rentoutusmenetelmiä ja niiden yhdistelmiä. Käyttöönsä saa joustavan valikoiman menetelmiä yksilöiden ja ryhmien, ja itsensäkin, rentouttamiseen. Nämä valmiudet sopivat kaikkiin työyhteisöihin, kouluihin ja päiväkoteihin. 

Koulutuksessa on 80 tuntia lähiopetusta. Koulutus koostuu lähiopetuksen lisäksi käytännön harjoituksista ja ammattikirjallisuuden lukemisesta. Koulutuksessa käytetään Rita Ahvenniemen kirjoittamaa kirjaa, MENTAL TRAINING - Tulevaisuuden työväline.

Päivämäärät, hinta ja ilmoittautuminen - LUE LISÄÄ

Koulutuspäivä 8.12.2020 klo 18-20:30 Itsetuntemuksen ja erilaisuuden ymmärtäminen

Kaiken hyvinvoinnin ja vuorovaikutuksen pohjana on itsetuntemus. Kun työyhteisön jäsenet oppivat paremmin tuntemaan vahvuuteensa ja kehittämään luontaisia kykyjään, he ymmärtävät paremmin myös erilaisuutta työyhteisössä. Tämä taas helpottaa työyhteisön sisäistä vuorovaikutusta ja parantaa työilmapiiriä. 

Tämä sama pätee myös urheilijan ja valmentajan väliseen vuorovaikutukseen. Kun valmentaja ymmärtää ja tiedostaa urheilijan luontaisen ajattelun ja vahvuudet, on helpompi rakentaa hyvä luottamussuhde valmennettavien kanssa. ActionTypes -kartoitus perustuu kehon kautta kartoitukseen, jolloin pystymme toiminnallisen neurotieteen avulla kartoittamaan niin motoriset kuin kognitiiviset vahvuudet.

Tällöin niin toiveminä kuin kieltämisminä jäävät pois ja saamme todelliset luontaiset vahvuudet kartoitettua. Menetelmää on käytetty urheilun motoriikka- ja mentaalivalmennuksessa sekä yritysvalmennuksessa menestyksekkäästi; mm.2012 Lontoossa 12 olympiamitalia eri lajeissa.

 • Kouluttaja: Jouko "Jokeri" Mikkola, joka on mm. ActionTypes CertifiedPractioner, Senso Reflex Expert, Mental Management ja NLPMaster. Hän on menestyksekkäästi valmentanut henkisestiurheilijoita monta vuotta.
 • Paikka: Online
 • Hinta: Jäsenille maksuton, ei-jäsenille 50 euroa
 • Ilmoittautuminen: Viimeistään 7.12 osoitteeseen info@mentaltrainersfinland.fi Jäsenten keskustelufoorumi 16.09.2020 klo 19 - tervetuloa osallistumaan!

Koronapandemian myötä moni siirtyi etätöihin. Etätyöskentely tuo etuja, mutta myös haasteita. Tervetuloa liiton keskustelufoorumiin vaihtamaan ajatuksia etätyön haasteista ja sen tuomista muutoksista organisaatioissa. Yhdessä sparraamme siitä, miten mentaalivalmennus voi auttaa, mm seuraavista näkökulmista:

 • Jäsenten parhaita käytäntöjä etätyöskentelyyn
 • Suurimmat haasteet juuri nyt ja miten niihin voidaan vastata
 • Miten tasapainottaa työelämä ja kotielämä?

Tapaamme zoomissa keskiviikkona 16. syyskuuta klo 19.00 - tervetuloa!

Ilmoittaudu osoitteeseen amy.skogberg@mentaltrainersfinland.fi niin saat kokouslinkin.

Yhdistyksen jäsenet tarjoavat ilmaisia valmennuksia koronatilanteessa

Koronakriisi on tuonut äkillisen muutoksen meille kaikille - muutoksen, johon kukaan ei ole pystynyt valmistautumaan. Tuttu ja turvallinen arki on korvattu poikkeustilanteilla ja mullistuksilla. 

Monet suomalaiset, nuoresta vanhaan, kokevat haasteita tämän uuden normaalin hanskaamisessa. Toiset murehtivat tulevaisuudesta. Jos olet koululainen, kaipaat ehkä kovasti ystäviäsi. Jos olet työntekijä saatat miettiä, saatko pitää työpaikkasi ja miten pärjäät taloudellisesti. Jos olet seniori, olet ehkä täysin eristyksissä ja yksin huolesi kanssa. 

Älä jää yksin huolesi ja ajatuksiesi kanssa - keskustele mieluummin henkisen valmentajan kanssa!

Suomen mentaalivalmentajien liitto tarjoaa nyt ilmaisia ​​valmennuksia. Valmennuksessa pääset jakamaan huolesi jonkun kanssa ja sparraamaan ratkaisuista henkisesti stressaavaan tilanteeseen, tai voit käyttää tilaisuutta hyödyksi pohtimaan mitä haluat elämältä jatkossa. 

Valmennukset pitävät liiton jäsenet, jotka ovat kaikki koulutettuja mentaalivalmentajia. Keskustelut tapahtuvat luottamuksellisesti ja yhdistyksen eettisiä sääntöjä noudattaen, joko puhelimitse tai verkon kautta. Valmennus kestää 60 minuuttia. Mahdollisesta jatkosta ja sen hinnasta voit sopia suoraan mentaalivalmentajan kanssa. 

Jos haluat hyödyntää ilmaisen valmennuksen mahdollisuutta, täytä alla oleva lomake ja yhdistämme sinut ja sopivan valmentajan. 


Jäsenten keskustelufoorumi 18.05.2020 klo 18 - tervetuloa osallistumaan!

Monet suomalaiset tarvitsevat apua ja tukea juuri nyt. Meillä mentaalivalmentajilla, joiden intohimo an auttaa muita, on kädet täynnä kaikilla rintamilla.

Mutta ethän unohda pitää huolta myös itsestäsi?

Tervetuloa liiton keskustelufoorumiin vaihtamaan ajatuksia siitä, kuinka mentaalivalmentajana huolehdit itsestäsi kriisiaikoina. Yhdessä sparraamme menetelmiä käsitellä omien ja muiden epävarmuuden ja riittämättömyyden tunteita:

 • Jäsenten parhaita käytäntöjä energian tankkaamiseen ja palautumiseen
 • Suurimmat haasteet juuri nyt ja miten niihin voidaan vastata
 • Kuinka löydät motivaatiota kehittää omaa toimintaa kaiken hässäkän keskellä, kuten digitaalisten palveluiden kehittäminen?

Tapaamme zoomissa maanantaina 18. toukokuuta klo 18.00 - tervetuloa!

Ilmoittaudu osoitteeseen amy.skogberg@mentaltrainersfinland.fi niin saat kokouslinkin.


Jäsenten keskustelufoorumi 14.04.2020 kl 17 - tervetuloa osallistumaan!

Nyt vallitsevassa kriisitilanteessa on erityisen tärkeää kokoontua, keskustella, tukea toisiamme ja hyödyntää kaikkien parhaita kokoemuksia ja vinkkejä. Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan virtuaaliseen keskustelufoorumiin tiistaina 14. huhtikuuta. 

Yhdistyksen ensimmäinen keskustelyufoorumi pidettiin 28.3. Panelisteina toimivat Rita Ahvenniemi, Jouko Mikkola ja Christine Suvanto. Tilaisuuteen osallistui 15 jäsentä, jotka keskustelivat mm seuraavista aiheista: 

 1. Kuinka voimme verkostoitua ja parhaalla tavalla tukea toisiamme tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa? Kuinka minä voin mentaalivalmentajana tukea itseäni ja läheisiäni? 
 2. Uusia ideoita, ajatuksia ja vinkkejä, kuinka voimme yrittäjinä ja mentaalivalmentajina hyödyntää digitaalisia työkaluja / välineitä ja alustoja asiakkaiden kanssa, kun fyysiset tapaamiset eivät ole mahdollisia. 
 3. Mitä me mentaalivalmentajat ja yhdistys yhdessä voimme tehdä auttaaksemme tässä tilanteessa, jossa nyt olemme? 
 4. Mentaalivalmennukselle on suunnaton tarve myös kriisin jälkeen. Kuinka voimme parhaiten valmistautua, jotta olemme näkyviä ja saavutettavissa? Mitä voimme tehdä yhteistyökumppaneittemme kanssa?

Kiitos teille kaikille, joilla oli mahdollisuus osallistua ja myötävaikuttaa taidoillanne, ajatuksillanne ja ideoillanne, sekä erityiskiitos panelisteille!

Ilmoittaudu 14.4. tilaisuuteen osoitteeseen amy.skogberg@mentaltrainersfinland.fi, niin saat linkin tapahtumaan.


Uusi hallitus 2020 - 2021

Yhdistys on pitänyt neljännen vuosikokouksensa ja valinnut hallituksen vuosiksi 2020-2021. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Mikaela Albäck. Hallituksen jäseniksi valittiin Maria Engström, Nina Granmo (uusi), Tarja Haapala, Camilla Häggkvist-Dahlback, Anci Jylhä, Jouko Mikkola (uusi), Amy Skogberg (uusi) sekä varajäseneksi Jenny Sinisalo.

Kiitämme Linnea Rudnäsiä viime vuoden hallitustyöskentelystä, sekä Jenny Sinisaloa kahden vuoden puheenjohtajuudesta sekä viime toimintavuoden tiedottajan tehtävästä. 


* Sirretty syksylle 2020*

Mental Management kevät 2020 Ajatus- ja toimintamallien (mindsetin) muuntelu, moduulit 7-12

Mental management on käytännön malli ja konkreettinen menetelmä, jonka avulla selviydymme meille asetetuista vaatimuksista.

Kun ulkoinen maailma muuttuu, ihmisen sisäinen maailma ei muutu läheskään yhtä nopeasti. Seminaareissa opimme muuntelemaan ajatustapoja ja ylläpitämään energiatasomme niin, että saavutamme sekä hyviä tuloksia että työn iloa.

SEMINAARIT (7 - 12) KEVÄÄLLÄ 2020

Pe 3.4. klo 9.00-16.00 (moduulit 7 ja 8)
Vaikuttamisen taito: miten esität asiaasi vakuuttavasti
Itsensä ja elämänsä johtaminen

Pe 24.4. klo 9.00-16.00 (moduulit 9 ja 10)
Ei halutusta tavasta eroon ja uuden tavan muodostaminen
Time management: aikaa - mistä sitä saadaan?

Pe 8.5. klo 9.00-16.00 (moduulit 11 ja 12)
Pois positiivisesta ajattelusta - kohti positiivista toimintaa
Valinnan tekemisen taito ja uudessa suunnassa pysyminen

Paikka: Centria, Kokkola

Hinta per seminaaripäivä: 120 € (2 moduulia à 60 €) + alv 24 %, yhteensä 148 €

Kouluttaja: FT Rita Ahvenniemi (www.training.fi)

Ilmoittautuminen: https://tki.centria.fi/koulutuskalenteri/taydennyskoulutus

Lisätietoa:
Rita Ahvenniemi, 044 015 0649 rita.ahvenniemi@kktavastia.fi
Kirsi Vuotila, 040 632 4341 kirsi.vuotila@centria.fi
Riikka Store, 044 725 0402 riikka.store@centria.fi  

Täydennyskoulutuspäivät muutosvalmiuteen ja motivointiin - syksy 2020, Hämeenlinna

Koulutuspäivät ovat suunnatut valmistuneille mentaalivalmentajille. Jatkokoulutuspäivät lasketaan sertifiointiin valmistavina koulutuspäivinä. Lue lisää tästä (klikkaa). 

Järjestäjä: Ammattiopisto Tavastia (Hattelmalantie 25, Hämeenlinna)
Hinta: 75 € / päivä + alv. 24 % (18 €), yhteensä 93 €.
Kouluttaja: Rita Ahvenniemi (www.training.fi)
Ilmoittautuminen: Rita Ahvenniemi 044 015 0649, rita.ahvenniemi@kktavastia.fi 

 • To 24.9 klo 9 - 16
  Milton H. Ericksonin kommunikaatiostrategiat:
  miten muutosvastarinta saadaan hallintaan.

 • Pe 25.9. klo 9 - 16
  Karisma: avain ihmissuhteissa ja asiakastilanteissa.Karisma on palava energia, jonka me kaikki voimme oppia. Sitä voi harjoitella, niin kuin mitä tahansa taitoa, ja jokaisesta voi tulla karismaattinen persoona.

 • To 1.10. klo 9 - 16
  Tehokas strategia addiktion poistamiseen: vanhoja ajatusmalleja murennetaan ja käyttäytymiselle annetaan uusi suunta.

 • Pe 2.10. klo 9 - 16
  Jännittämisen ja paniikin nopea poistaminen:elämä helpottuu ja avautuu, kun päästään eroon turhista rajoituksista.

 • Ti 3.11. klo 9 - 16
  Stressin hallinta ja muutosvalmius: lähestymistapamme määräytyvät tehtävän tavoitteesta suhteessa annettuihin resursseihin. Lyhyet rentoutustuokiot auttavat meitä säilyttämään tasapainomme.