Sertifioitu Mentaalivalmentaja 

Saadakseen sertifioidun Mentaalivalmentajan tittelin on vaatimuksena, että on käynyt Mentaalivalmentajan peruskoulutuksen ja suorittanut 10 sertifiointitilaisuuteen valmistavaa jatkokoulutuspäivää. Tämän jälkeen voi jatkaa sertifiointitilaisuuteen, jonka järjestää Suomen Mentaalivalmentajien Liitto. Sertifiointitilaisuus on asiakastapaaminen, jonka arvioi tutkintomestari. Sertifiointi on kehitetty Ammattiopisto Tavastiassa Rita Ahvenniemen johdolla.

Jatkokoulutuspäivät 2021

Sertifiontitilaisuuteen vaadittavat jatkokoulutuspäivät ovat liiton hyväksymät. Koulutuspäivien järjestäjinä toimii eri tahot: Ammattiopisto Tavastia, Centria tai yksityiset toimijat. Jatkokoulutuspäiville ilmoittautuminen ja kurssimaksut hoidetaan siten suoraan koulutuksen järjestäjän kanssa. Voit vapaasti valita alla olevasta luettelosta tarjottujen koulutuspäivien välillä, mutta sertifioinnin saamiseksi sinun on pystyttävä esittämään todistus suoritetuista 10:stä koulutuspäivästä. Todistukset saat kouluttajalta tai koulutuksen järjestäjältä. Niille, jotka ovat suorittaneet Mentaalivalmentajien peruskoulutuksen Folkhälsan Utbildning Ab:n kautta tai ovat suorittaneet NLP:n Master tutkinnon, hyväksiluetaan viisi koulutuspäivää. Heidän on kuitenkin osoitettava osallistuneensa viiteen koulutuspäivään. Koulutuspäivien lisäksi Suomen Mentaalivalmentajien Liitto perii sertifiointitilaisuudesta maksun. Maksu on 150 euroa liiton jäsenille ja 200 euroa muille kuin jäsenille. Kun olet suorittanut vaadittavat koulutuspäivät, ilmoittaudut sertifiointitilaisuuteen sähköpostitse: info@mentaltrainersfinland.fi. 

Yhdistyksen sertifiointivastaava Majo Engström, majo.engstrom@mentaltrainersfinland.fi vastaa mielellään sertifiointia koskeviin kysymyksiin. 

Sertifiointiin johtavat koulutuspolut: 

a) Sertifioitu Mentaalivalmentaja MTiF (Suomen Mentaalivalmentjien Liitto, SHL)

b) Mental Manager Tavastia

Molemmat nimikkeet ovat suojattuja. Oppilaitokset, joilla on oikeus koulutuksiin: Kk Tavastian Vanaja Koulutus Oy, Centria amk, Folkhälsan Utbildning Solvallassa  ja Norrvallassa. 

Alla tarjolla olevat jatkokoulutuspäivät 2021 suomeksi

Järjestäjä: Centria tutkimus ja kehitys

Paikka: Zoom etäkokous
Kouluttaja: Mentaalivalmentaja Jouko Mikkola, Suomen Mentaalivalmennus
Hinta: 59 € / päivä + alv
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: jouko@joukomikkola.fi

15.4.2021 Mentaalinen suorituskyky urheilussa ja työelämässä

21.4.2021 Organisaation ja tiimin ilmapiiri työelämässä ja urheilussa


Jatkokoulutuspäivät 2020

Järjestäjä: Centria tutkimus ja kehitys, Talonpojankatu 2, Kokkola
Kouluttaja: Mentaalivalmentaja Jouko Mikkola, Suomen Mentaalivalmennus  
Hinta: 149 € / päivä + alv
Ilmoittautuminen: https://tki.centria.fi/koulutuskalenteri/taydennyskoulutus 

7.9.2020 Menestyksen kulmakivet. Tiimin ilmapiiri, henkilöstön hyvinvointi ja kassavirta
Oman organisaation tai tiimin ilmapiirin kartoitus ja analysointi - mikä on meidän tiimin ilmapiirin tila. Mitkä asiat vaikuttavat ilmapiiriin? Asenne, motivaatio, itseluottamus jne.

8-9.9.2020 Itsetuntemus ja vuorovaikutus - toiminnallinen neurotiede
Kaiken hyvinvoinnin ja vuorovaikutuksen pohjana on itsetuntemus. Kun työyhteisön jäsenet oppivat paremmin tuntemaan vahvuuteensa ja kehittämään luontaisia kykyjään, ymmärtävät he paremmin myös erilaisuutta työyhteisössä. Tämä taas helpottaa työyhteisön sisäistä vuorovaikutusta ja parantaa työilmapiiriä. 

29.9.2020 Yksilön mentaalinen suorituskyky, arvot ja menestys
Henkilökohtainen mentaalisen suorituskyvyn kartoitus ja analysointi - Mikä on yksilön mentaalisen suorituskyvyn tila? Mitkä asiat vaikuttavat yksilön suorituskykyyn työelämässä? Työkaluja ja valmennus omaan oivallukseen mitkä osa-alueet ovat vahvoja ja mitä mentaalisia taitoja tarvitaan.


Paikka: Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 25, Hämeenlinna
Kouluttaja: Mentaalivalmentaja Rita Ahvenniemi  
Hinta: 75 € / päivä + alv
Ilmoittautuminen: 
rita.ahvenniemi@kktavastia.fi 

24.9.2020 Milton H. Erickson: Kommunikaatiostrategiat ja muutosvastarinta

25.9.2020 Karisma: Avain ihmissuhteissa ja asiakastilanteissa

1.10.2020 Addiktion postaminen

2.10.2020 Jännittämisen poistaminen

3.11.2020 Stressin hallinta, muutosvalmius ja tasapaino