På väg mot certifiering!

01.10.2018

För första gången i historien har vi nu möjligheten till en certifiering på svenska i Finland. Under slutet av året 2018 kommer de första svenskspråkiga mentala tränarna att göra ett yrkesprov på sitt kunnande. Det är en stor grej att vi får visa vad vi kan. Själva yrkesprovet (certifieringen) består av ett klientsamtal där vi som mentala tränare kommer att observeras och utvärderas i vårt arbete.

Några av oss har suttit inomhus en hel del under den gågna helgen men inte utan orsak. Vi samlades på Solvalla på fredag kl. 9 för att repetera i dagarna tre inför den kommande certifieringen. På agendan hade vi addiktioner, spännings- och paniktillstånd, och stesshantering. Det blev en intensiv helg med många skratt och en hel rad med övningar.

Med i ryggsäcken fick vi en bekräftelse på vårt kunnande, nya infallsvinklar och övningar, inspiration och sist men inte minst träningsvärk i smilgroparna. Noux bjöd på fint väder för det mesta och det var trevligt att träffa kollegor från olika delar av Svenskfinland.