Ett lyckat evenemang i Vasa

16.11.2018

Föreläsning: Att Coacha barn och unga till positiva individer

Lördagen 10.11 2018 ordnade förbundet en föreläsning med tillhörande workshop i Vasa. När föreläsningen satt i gång var salen fullsatt av ivriga deltagare. 

Själva föreläsningen var öppen för alla och vi hade turen att få många pedagoger från olika branscher på plats men också föräldrar till barn och unga. Också vi mentala tränare som har kunskap inom temat fick lite ny inspiration att jobba vidare kring.

En av förbundets uppgifter är att sprida ut information om mental träning till allmänheten och det här var stort kliv mot våra målsättningar inom förbundet.

Material inom mental träning för hela grundskolan

Pernilla Lindroos och Annika Hitonen har skapat material för grundskolan och gymnasiet inom mental träning. De arbetar som lärare på Åland och har byggt upp materialet under flera års tid. All illustration står de för själva och visst är Anne Anka charmig?

Målsättningen med materialet är att stärka elevers inre styrka genom bl.a. självbilds-, motivations- och attitydträning. Materialet är uppbyggt i enlighet med läroplanen och är ett enormt fint verktyg för att stärka eleverna och skapa ro i klassen.

Föreläsarna lyfte också upp hur viktigt det är att vi stärker oss själva för att kunna fungera som bra förebilder för barnen och unga.

Workshop för föbundets medlemmar

Efter lunchen fortsatte förbundets medlemmar med en egen liten workshop för att fördjupa oss i materialet ur ett mentaltränarperspektiv. Vi fick prova på övningar, titta närmare på materialet och diskutera fram olika lösningar.

Vi kan varmt rekommendera upplägget. Pernilla och Annika föreläser runtom i Finland och Sverige.

Läs mera om Pernilla och Annika här.

Här kan du läsa om föreläsningen på Yles hemsida. 

Du kan lyssna på radioklipp från dagen här och här.

Ett stort tack till alla som var med!